Mulla ei koskaan jää mikään viime tippaan e015.gif

Juhlat alkoi klo 15, Helmiäisen mekko valmistui klo 12.30. Ja mikä huvittavinta, se on aloitettu jo joulukuussa!! Tästä piti tulla jouluaatoksi mekko, mutta silloin meillä oltiin kipeitä, joten en sitten viitsinyt kaiken muun hässäkän keskellä tehdä tätä... Nyt kun juhlat tuli tietoon, mietin mekko vaihtoehtoja ja päätin ommella jo leikatun mekon valmiiksi.

Villakankaasta tehty mekko (vuoritettu), pään- ja kädentiet kantattu satiinivinokantilla. Takana piiloketju.
Mekon kaavat on Ottobre 6/2007 lehdestä, malli 16 koko 98cm. Mutta mallista poiketen tässä on eteen lisätty pari saumaa (tuo erivärinen keskietukpl) sekä taakse samanlaiset leikkaussaumat ja laskokset kuin edessäkin.
1473334.jpg
Edessä koristeena 6kpl mekkokankaalla päällystettyjä nappeja. Nekään ei kuuluneet alkuperäiseen malliin.
1473335.jpg

Vähän tämän tyyppiseen mekkoo törmäsin yhdessä lastenvaate liikkeessä joskus viime syksynä. Hintaa mekolla vain oli ihan järkyttävästi, joten päätin että tuollainen pitää tehdä! Muistikuvat mekosta oli aika hatarat, mutta tähän olen tyytyväinen!

*****
Ikuisuusprojektilaatikosta löytyi myös neppareita vailla olleet lappuhaalarit, koko n. 68cm. Nämä ovat tämän mekon kanssa samaa sarjaa - eli jo vuosia maannut laatikossa...
1473332.jpg

*****
Ikuisuusprojektien uudenpaa tuotantoa ovat taas nämä lappuhaalarit:
1473333.jpg

Viime syksynä tein Helmiäiselle tästä samasta kankaasta takin ja näistä piti tulla sille kaveri. No, takki on jo liian pieni, mutta yllätys oli aika moinen että housut kyllä sopii!! 2,5cm:n käänteen sijaan lahkeissa onkin vain 1cm käänne. Ehkä ne on silti ihan aavistuksen verran liian lyhyet, mutta kyllä nuo silti käyttökelpoiset pöksyt on!

*****
Trikookangaspaloista syntyi t-paita kokoa 98cm

1473337.jpg

*****
Eivät nämä ompelukset kuitenkaan tekemällä lopu. Melkeinpä nopeampaan tahtiin kuin jotain valmistuu, niin jotain aloitetaankin. Tällä hetkellä "kiireisimpiä" juttuja on Helmiäisen farkkutakki:

1473336.jpg