ja vähän muutakin.. Yllättäen TAAS kestoja c070.gif

1309036.jpg
Possufarmi!  Vaippojen koot L, M ja NB (xs). Kaikissa päälipuoli possumaista flanellia ja imuna 2-3krs froteeta. L-koossa sisäpintana vaaleanpunainen flanelli, M- ja NB-koossa kuivaliinana hiekan värinen polyestermokka.

*****
Moninkertainen eka kerta! Naisen elämässä on monta ekaa kertaa, eikös näin väittänyt Nelosen G-pisteen mainos.. Tässä vaipassa niitä ekoja kertoja riittää!
  • Ensimmäinen yövaippa
  • Ensimmäinen vaippa velourista
  • Ensimmäinen vaippa Mummut-kaavalla (muokattuna tosin tämäkin)
  • Ensimmäinen röyhelö-vaippa
  • Ensimmäinen läpällinen vaippa
  • Ensimmäinen ympärisaumuroitu vaippa
Eiköhän ne ekat kerrat tossa sitten jo ollutkin.. Ja lopputulos:
1309046.jpg
Koko XL. Eli Helmiäiselle ensimmäinen yövaippa. Taitaa siis täyskestoilu olla nyt täällä - parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Öisin olen käyttänyt kertisvaippoja, mutta nyt ne ovat loppu, joten pakko oli jotain keksiä... Ja minä kun päätin ettei ainuttakaan vaippaa leikata ennen kuin keskeneräiset on ommeltu valmiiksi. Tässä se taas nähtiin.. No, onneksi tämä tuli valmiiksi, eikä jäänyt nurkkiin pyörimään keskeneräisenä..

Materiaalina viikonloppuna UFFilta ostettu velour aamutakki. Takakappaleesta tämä vaippa syntyi.
kiinteänä imuna 3krs ohutta froteeta ja 4krs flanellia. (seuraavaan vaippaan laitan kiinteänä imuna vähemmän).

1309043.jpg

Läppä on kiinni pepun puolella. siinä ihoavasten on kerros mikrofleeceä ja alapuoli on samaa velouria kuin itsevaippakin. välissä 2krs ohutta froteeta. Aika muhkea paketti, mutta yökäyttöön juuri sopiva!

Tämä vaippa tarvitsee päälleen vielä kosteussuojaksi villapöksyt.

****
Villapöksyjäkin on syntynyt, muttei ihan Helmiäisen kokoa.
1309039.jpg
Nuo mustalta näyttävät pöksyt ovat oikeasti tummanlilat. Kuva vääristää väriä. Niiden koko on L/XL ja ne lähtivät kaverille testikäyttöön. Pikkuruiset v-pun. pöksyt on kokoa NB/S tai jotain sinne päin. Isommat v-pun pöksyt kokoa M/L. Kaikkiin ohje on löytynyt Ruskovilla ohjevihosta, muokattu on kyllä niitäkin. Enpä taida ihan justiinsa ohjeen mukaan tehdä yhtään mitään.

Kaikki nuo pöksyt on tehty hahtuvalangasta. Tarkoitus olis kokeilla myös huopasta vaippapöksyinä.

*****
Tämän sisätäyttövaipan päälikangas tuli Ritva L:ltä. Tämä yksilö meni lilojen villapöksyjen kanssa kaverille testikäyttöön. Samaisesta pyyhkeestä on leikattuna ja jopa melkein ommeltuna 3 muutakin sisätäyttöä ja ne matkaavat Vita Karla -keräykseen.
1309038.jpg
Vaipan koko on L ja kaava löytyi Suuri Käsityö-lehden numerosta 1/2008.
Päälipuoli on siis vanha froteepyyhe - aivan mielettömän ihana!!! Jos tälläistä joltain kaapista löytyy (vaikka eri värisenä), olen valmis hieromaan kauppoja! Sisäpintana coolmax.kuivaliinaa.
Ja taskuun voi laittaa tarpeen mukaan imupötkylöitä, tässä niitä nyt 2kpl.