Nyt on pakko jo myöntää että niin mukavaa kuin tämä vaippojen ompelu onkin, niin se saattaa jossain kohdin alkaa tökkimään.. Taitaa siis vaippaompelut jäädä hetkeksi, mutta vain hetkeksi!

Cuddlebuns vaippa on nyt mun uusi suosikki.
Eräs pieni prinsessa sai viikko sitten 13 uutta vaippaa, tässä niistä 12, yksi on julkaistu tässä postauksessa.
1595162.jpg

1595161.jpg
Kaikissa kaavana käytetty cuddlebuns bicini cut -kaavaa.
3 vaippaa lukuunottamatta kaikissa ulko- ja sisäpintana velour. Kaikissa vaipoissa välissä college koko vaipan alueella johon on imut ja kuminauhat kiinnitetty.
Nepit ovat Kam-muovineppejä, koko 20.

Näiden sisävaippojen kaveriksi lähti prinsessalle myös tarrallinen villakuori.
1595168.jpg
Tämä on ihan oma malli, lankana kaksinkertainen hahtuva.

*****
Tässä lisää vaippoja:

1628241.jpg
Cuddlebuns-Preemie (vastasyntyneen koko) päälipuoli kierrätysflanellia ja sisäpuoli luonnonvalkoista velouria. Välissä collegea johon imut ja kuminauhat kiinnitetty.

1595165.jpg
Ylärivin vaipat ovat myös Cuddleja, simpson XL-koko Helmiäiselle ja  tuo toinen Preemie-koko.
Alarivissä Mummut NB- kaavalla tehty sisävaippa ja tuo vaaleansininen on suora kopio Imse Vimse Flanelletesta.

Tuota Flanellettea olen tykännyt tehdä!
1595163.jpg
Samainen vaaleansininen vaippa tässä toistamiseen ja sen kaverina vaaleanpunainen.

(Tietysti ystäväni sai sitten pojan kun noita pieniä vaaleanpunaisia vaippoja on huomattavasti enemmän kuin vaaleansinisiä!!)

Vaikka Helmiäinen alkaakin olla jo kuiva, eli varsinaisesti ei uusia vaippoja tarvittaisi, niin pakkohan niitä on silti muutamat tehdä.
1595166.jpg
4 taskuvaippaa Helmiäiselle, kaavana käytetty SK 1/08 kaavaa - L-koon olen muuttanut Helmiäiselle sopivaksi eli XL:ksi. Nakkikoira-kuosisissa vaipoissa sama XL-koon kaava, mutta siivekkeet muutin suorakulmaisiksi ja nepit kahdessa rivissä.
Raidallinen taskuvaippa on kokoa M (6-9kg) ja se on tehty kestovaippayhdistyksen kaavalla.
Kokeilinpa vielä imutaskua Ottobre-lehden (numeroa en muista) kaavalla - tosin muokkasin sitä hieman omiin taskuvaippoihini sopivaksi.

Meidän nurmikolla kasvaa hauska kukka!
1595190.jpg
Helmiäisen taskuvaipa ja XL-koon sekä S/NB-koon imuja 5kpl. Imut on kaksinkertaista kierrätysfroteeta - vanhapyyhe. Yhdestä kylpypyyhkeestä tuli nämä kaikki 10 imua!!

*****
Koska näitä vaippoja on tullut tehtyä näin paljon, niin se tarkoittaa sitä että niistä on jäänyt tilkkuja ihan hirmuiset määrät, mikä taas johtaa siihen että side varastot kasvaa!
1595164.jpg
3kpl päiväsiteitä, 4kpl minisiteitä ja 10kpl liivinsuojia

1595236.jpg
4kpl jälkivuotositeitä, 7kpl pikkuhousunsuojia ja 4kpl liivinsuojia.

*****
Lopuksi vielä muutamat valmistuneet villapöksyt:
1595167.jpg
Kaikki on tehty kaksinkertaisesta virolaisesta hahtuvasta ja mallit on jokaisessa vähän erit ja alimmainen kokonaan oma malli, muissa vähän omaa ja vähän ruskovillan ohjetta.

Paikallisella vaippalainaamolla on pulaa villapöksyistä.Lupauduin tekemään parit. Vihreän langan (Pirtinkehräämön hahtuva) sain tätä tarkoitusta varten ja ylärivin s-kokoiset hahtuvat ovat vaippalainaamolle.
1628249.jpg
Alarivin siniset on neulottu virolaisesta hahtuvasta. Isommat on ehkä n. M-kokoa, pienet NB-kokoa jotka menikin ystäväni pienelle miehelle lainapaketin mukana.