Kesällä tuli tehtyä ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) Altsu. Tässä olisi viimeinkin kuvia ja muuta juttua ko. kirjasta!
Tämä altsu oli synttärilahja Helmiäisen kummitädille ja kirjan aiheena oli "Kummitädin oma vauvakirja".
Kirjan pohjana käytin antikvariaatista parilla eurolla ostamaani lasten satukirjaa jossa on satu/tarina/loru vuoden jokaiselle päivälle.

Ensimmäinen homma kirjan käsittelyssä oli tietysti osan sivujen repiminen. Aluksi homma tuntui pahalta - eihän kirjoja saisi kohdella kaltoin!! Revityt sivut laitettiin sivuun ja niitä käytettiin ko. kirjan koristelussa ja onhan tuolla laatikon pohjalla vieläkin jokunen kuva odottamassa parempaa käyttöä.

Mutta sitten niitä kuvia!
363803.jpg
Tästä "Yhteinen Loma" -aiheesta on kirjassa 2 aukeamaa. Kesällä teimme porukalla kesälomareissun jossa myös Helmiäinen ja Kummitäti olivat mukana. Näille sivuille Kummitäti voi laittaa muistoja reissulta kuvin ja sanoin.

363802.jpg
363805.jpg
Näillä kahdella aukeamalla on Satuja, Loruja ja Arvoituksia joita Helmiäinen ja Kummitäti voivat yhdssä lukea. Loruja ja Arvoituksia aukeamalla on tilaa myös Kummitädin suosikeille.

363804.jpg
Tässä on "Syksy" aiheinen aukeama. Tähän Kummitäti voi laittaa syksyisiä kuvia Helmiäisestä (tai jotain muuta syksyyn liittyvää.
Muistakin vuoden ajoista on omat aukeamansa.

363806.jpg
Viimeisellä aukeamalla on joulukalenteri!! 24:ssä pikkutaskussa on jouluinen runonpätkä joista riittää iloa monen joulun odotukseen!

*****
Kirjassa on toki monen monta muutakin sivua! Olen kirjassa huomioinut Helmiäisen ja Kummitädin tärkeitä päivä mm. ystävänpäivä, molempien syntymäpäivät, kummitädin nimipäivä, jouluaatto...
Olin valmiiksi laittanut paljon kuvia Helmiäisestä ja Kummitädistä (yhdessä ja erikseen), mutta tilaa oli myös Kummitädin omille kuville.
Helmiäisen syntymäpäivä aukeaman olin tehnyt siten että vasemmalla sivulla oli "Olen juuri syntynyt" (ensimmäiset valokuvat, 1kk iässä tehty jalanjälki jonka päälle tulostin syntymämitat) ja oikealla sivulla "Olen jo 1-vuotias" tässä sivulla oli valmiina lappu johon Kummitäti voi itse kirjoittaa Helmiäisen 1v mitat ja tilaa 1v kuville.

Kirjan mukana annoin kynän, joka on happovapaa ja sillä voi kirjoittaa myös kuultopaperille (ei leviä)

*****
Sivuja olen "päälystänyt" akryylimaaleilla (sellaisenaan tai vedellä ohennettuna), vahaliiduilla, kuulto- ja kuviopapereilla. Valokuvien lisäksi sivuja koristaa ääriviivatarrat, tarrat, lehdistä leikatut kuvat, nauhat ja monet muut pikkujutut.

Tämä altsuilu oli sen verran mukavaa puuhaa, että mieluusti tekisin toisenkin joko lahjaksi tai itselle. Mutta mistä aiheesta? Vinkkejä otetaan vastaan!!