Vaikka blogi onkin elämyt hiljaiseloa jo jonkin aikaa, niin ei pidä epäillä etteikö täällä jotakin olisi tekeillä! Monta rautaa tulessa yhtä aikaa, ei millään ratkea kaikkialle, Tuttua?

*****
Jostain kumman syystä tuo meidän neiti näpsäkkä - eli Helmiäinen kasvaa! Jonkin aikaa meni niin ettei yöksi ollut kuin yksi ainut yöpuku ja nyt sekin on jo ihan liian pieni. Jottei neidin nakupellenä tarvitsisi olla, tässä vähän helpostusta yölliseen menoon:

1553200.jpg
3 kpl yöpaitoja. Kaava on jostain vanhasta Muoti Muksu lehdestä. Koko 104cm. Kankaat trikoota. Tarkoituksena oli painaa kangasväreillä etukappaleelle jokin kuvio, mutta käyttöön menivät ennen. Tuskinpa siis niihin enää mitään koskaan tuleekaan. Vielä ovat hitusen liian isot, mutta kohta taas käy niin että jäävät pieniksi =)

1553208.jpg
Pelkillä paidoilla ei kuitenkaan pärjää, joten tässä näille kavereiksi kolmet housut!
Samat kankaat kuin paidoissakin, ja näidenkin kaava Muoti Muksu lehdestä.

***
Joskus kauan kauan (viime syksynä) sitten ostin Finlaysonin liikkeestä alesta muumi-aiheista vahakangasta. Tarkoituksena tehdä siitä kasa ruokalappuja. Sain ne kyllä silloin heti leikattua, ja yhden jopa melkein valmiiksi ommeltuakin, mutta siihen se jäi. Jokin aika sitten Ukko valitti kun mummilassa oleva Helmiäisen ruokalappu on liian lyhyt.. Muistin nämä muumilaput jotka ovat pidempiä kuin aiemmin tekemäni unikko-laput, ja muistin senkin että yksi oli melkein valmis...

Pikaisesti ompelin tarrat (joita vaille valmis ruokalappu oli) ja tälläinen siitä tuli:
1553202.jpg
Näitä lappuja taitaa tuolla kaapissa olla vielä 4 leikattuna...